عوامل موثر در قیمت پروفیل کدام است
قیمتگذاری پروفیلهای موجود در بازار تجهیزات ساختمانی با توجه به فاکتورهای مهم و مختلفی صورت میگیرد؛ این فاکتورهای مهم معمولاً با توجه به نوع پروفیل، جنس و برند آن تولیدکننده تعریف میشوند. اما عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل دقیقاً شامل چه چیزهایی میشوند و چرا باید آنها را پیش از خرید هر نوع از مقاطع فولادی در نظر گرفت؟ به طور کلی، پروفیلها اجسامی فلزی هستند که طول بلند و سطوح مقطعی ثابت دارند؛ از این اجسام فلزی معمولاً برای ساختن در و پنجره، شکلدهی ستونها و چهارچوبها و همچنین نردههای فلزی و کرکرهها استفاده میشود. وزن پروفیلها در حالت استاندارد معادل با 14 کیلوگرم است و همین ویژگی، یکی از عوامل موثر بر قیمتگذاری تلقی میشود.
با توجه به شرایط بیثبات بازار و نوسانات قیمت در رابطه با اجسام فلزی و آهنآلات باید عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل را به خوبی شناخت و آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. با توجه به اینکه وزن پروفیلها یکی از مولفههای مهم در قیمتگذاری محسوب میشوند، بسیاری از پروفیلها به صورت توخالی طراحی و عرضه میشوند تا با کاهش حجم آنها، هزینه فروش هم حداقلترین میزان ممکن برسد. البته پروفیلها علاوه بر نوع طراحی، شامل 2 دسته صنعتی و ساختمانی میشوند که ارزش هرکدام از آنها با توجه به جنس و برند تولیدکننده، متغیر خواهد بود.
ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به صورت تخصصی به سراغ مسئله قیمتگذاری پروفیلها برویم و تمام عوامل موثر بر آن را واکاوی کنیم. اینکه قیمت روز پروفیل چگونه محاسبه میشود و چرا باید تمام عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل را مد نظر قرار داد، از جمله مباحث تخصصی مطلب پیش رو هستند.
نوسان در بازار ایران و عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل در سطح بازارهای جهانی، مسئله عرضه و تقاضا است. با توجه به اینکه مسئله افت قیمت پروفیل در بازار جهانی، یکی از مسائل مهم و مورد بحث چندوقت اخیر محسوب میشود، بهتر است تا این موضوع را با قضیه تحریمهای اقتصادی ایران و نحوه قیمتگذاری پروفیل مرتبط سازیم. با در نظر داشتن چند عامل مهم از جمله تقاضای بالا برای خرید پروفیل و همچنین افزایش حجم ساختوسازهای ساختمانی در ایران، میتوان یک روند تصاعدی را برای قیمت پروفیل در نظر گرفت؛ از طرفی نباید فراموش کرد تعیین قیمت پروفیل در بازار ایران علاوه بر عواملی که ذکر شد، با توجه به کارخانههای تولیدکننده، کیفیت و وزن پروفیل و همچنین واسطهها هم شکل خواهد گرفت.
در حال حاضر تعیین قیمت روزانه پروفیل در بازار ایران با توجه به نوسانات قیمت، کار دشواری است، اما یک تجزیه و تحلیل مختصر نشان میدهد که قیمت پروفیل در سال 1400 نسبت به سال 1399 با کاهش چشمگیری روبهرو شده است. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که با توجه به افزایش ارزش دلار در بازار ایران، واردات پروفیل از بازار جهانی هم با مشکلات عدیدهای روبهرو شده است که به افزایش قیمت پروفیل در آینده نزدیک تاثیر خواهد داشت.
انواع پروفیل مربعی و پروفیل مستطیلی
انواع پروفیلها و نحوه قیمتگذاری در آنها
پروفیلها به انواع مختلفی دستهبندی میشوند و هرکدام آنها با توجه به فاکتورهای خاصی قیمتگذاری خواهند شد. برای درک درست از عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل باید با 3 دسته پروفیل سبک، سنگین و نیمهسنگین آشنا شد تا فهمید که چه پارامتری در ارزشگذاری هرکدام آنها نقش کلیدی را ایفا میکند. ادامه مطالب این بخش به صورت اختصاصی به مرور 2 پروفیل سبک و سنگین و عوامل تاثیرگذار بر قیمت آنها تعلق دارد.
• پروفیل سنگین: این پروفیل با عنوان پروفیل صنعتی یا ساختمانی هم شناخته میشود که مقاطع آن به صورت مربع یا مستطیلی است و پروسه تولید آنها به صورت گرم نورد انجام میگیرد. ماد خام به کار رفته در این نوع پروفیلها را ورق سیاه با ضخامت 1.5 میلیمتر به بالا تشکیل میدهد. عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل در این نوع از پروفیلها با توجه به وزن آنها تعیین میشود؛ البته ناگفته نماند که این قیمتگذاری بر اساس وزن با توجه به ضخامت ورق پروفیل متغیر است.
• پروفیل سبک: پروفیل سبک، پروفیل مبلی یا قوطی سبک از آندسته پروفیلهایی است که از ورقههای روغنی یا ورقههای نورد سرد تولید میشود. از این پروفیلها معمولاً برای ساخت مبلمان، خودرو، لوزام خانگی و غیره استفاده میشود و قیمتگذاری آن با توجه به میزان وزن آن انجام میگیرد. البته عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل سبک با توجه به فاکتورهایی دیگر از جمله قیمت جهانی ورق روغنی، بهای ارز، تعرفههای گمرک و هزینههای مربوط به کارخانههای تولیدکننده هم ظاهر میشوند.
نظری یافت نشد.